Over SING-SING studio


Geschiedenis

SING-SING studio is opgericht in 1992, maar het verhaal begint eigenlijk al eerder. SING-SING studio is opgericht door Milan Ciric, geboren en getogen in Joegoslavië. Voordat milan actief was als studiotechnicus, was hij gitarist en achtergrondzanger van de band 'Čista Proza'. Zijn liefde voor opnametechniek is begonnen toen hij een aantal numers wilde opnemen die de band aan het repeteren was. Eerst gebruikte hij één microfoon, wat behoorlijk interessant was. Maar toen hij er een tweede microfoon bij kreeg, ging er een hele nieuwe wereld voor hem open.

Toen zijn band helaas uit elkaar ging, werd Milan steeds actiever in de wereld van professionele muziekstudio's. Hij bouwde zijn eigen studio in Joegoslavië en begon te werken met lokale artiesten. De studio werd zijn passie en langzaam maar zeker begon hij zijn ambities te volgen. Dit leidde tot de oprichting van SING-SING studio in 1992 in Nederland. Hier besloot Milan om fulltime in zijn eigen studio te gaan werken, hij wilde een plek creëren waar hij zijn jarenlange ervaring kon gebruiken om iets nieuws op te starten. Dat bracht hem uiteindelijke naar het mooie Friese dorp Mitselwier, waar een oud schoolgebouw nodig toe was aan renovatie.

We spoelen door naar het jaar 2023. We er trots op dat we sinds de oprichting van de studio vele artiesten hebben mogen verwelkomen. Er zijn veel geweldige muzikanten maar ook warmhartige mensen naar Mitselwier gereisd om de studio te bezoeken. En niet alleen uit Nederland, mensen zijn van over de hele wereld naar Mitselwier gereist om Milan in zijn studio te bezoeken. We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor het mogelik maken van SING-SING studio.

Helaas moeten we ook droevig nieuws delen. In november 2021 is Milan op 70-jarige leeftijd overleden als gevolg van ernstige gezondheidsproblemen. Milan zal altijd gemist wordten en heeft een speciaal plekje in veel van onze harten gekregen. We zullen niet vergeten waar Milan voor stond, wat hij vanaf de grond heeft opgebouwd en hoe hij heeft bijgedragen aan de wereld door middel van muziek.
See you in the strawberry fields

Ondanks de trieste gebeurtenissen, hebben we besloten om de studio voort te zetten. We vinden het belangrijk om onze deuren open te houden voor degenen die SING-SING studio willen gebruiken voor hun muziek. We beseffen dat dingen nooit hetzelfde zulen zijn zonder Milan, maar we weten zeker dat we het gaan redden with a little help from our friends (waaronder jij!). The studio is in eigendom van de familie Ciric en de deuren staan open, je bent van harte welkom. Neem daarom gerust contact met ons op.

Onze apparatuur

We hebben verzameling van hoogwaardige analoge apparatuur (ok, we hebben ook wat computers). Waaronder maar niet beperkt tot:

 • Solid State Logics 4000E mixing desk
 • Meerdere hoogwaardige microfoons van professionele merken
  • AKG
  • Beyerdynamic
  • Neumann
  • Sennheiser
  • Shure
 • Milennia en TubeTech preamps
 • Meerdere 19" effecten

Onze waarden

Wij vinden dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom zijn we een toegangkelijke studio voor jong of oud, lokaal of internationaal, heel clean of heel heavy, het maakt niet uit, iedereen is welkom. We hanteren altijd eerlijke prijzen en maken graag deel uit van muzikale projecten. De Psychodelic Birthday Party-sessies bijvoorbeeld, waarbij we leerlingen van scholen in contact brachten met echte bands. Een muzikaal avontuur voor iedereen.


Bekijk enkele live opnames in SING-SING


Maak deel uit van de SING-SING geschiedenis

Neem contact met ons op voor boekingen, vragen of zakelijke mogelijkheden. We staan altijd open voor contact als je muziek wil delen met de wereld.

Neem contact op